Workshop Sociale Veerkracht & Technologie in IJsselmonde

DRIFT is op zoek naar MBO & HBO studenten in de richting zorg, welzijn, onderwijs die in een workshop mee willen denken over de de impact van toekomstige technologieën op ouderen en jongeren in IJsselmonde.

Op 26 oktober van 13:30-17:00 (met aansluitend een borrel) nodigen wij studenten uit om deel te nemen aan een workshop over Sociale Veerkracht & Technologie in IJsselmonde. Tijdens deze workshop willen we samen met een groep professionals, beleidsmedewerkers en de frisse blik van studenten ingaan op de invloed van nieuwe technologieën op de social resilience van IJsselmonde. Dit doen we aan de hand van toekomstscenario’s voor het jaar 2030.

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van de Resilience Strategie van Rotterdam waaraan zowel DRIFT als de Veldacademie meewerken. Het thema Social Resilience en Technologie sluit aan bij het onderzoek dat DRIFT (Erasmus Universiteit Rotterdam) uitvoert voor de Provincie Zuid-Holland naar de Maatschappelijke Invloed van Nieuwe Technologieën (MINT) als onderdeel van de Toekomst Agenda van de provincie Zuid-Holland.

Door deel te nemen aan de workshop krijg je inzicht in de toekomstige technologieën en de te verwachten invloed op de maatschappij. De inzichten uit de workshop zullen we gebruiken ter illustratie in het MINT rapport. Tijdens de workshop zullen de toekomstscenario’s uit het MINT onderzoek worden verrijkt met jullie kennis van de sector en het gebied IJsselmonde. We verwachten dat de uitwisseling tussen professionals en toekomstige professionals (de studenten) tot wederzijdse meerwaarde leidt. De bevindingen worden tevens meegenomen in de voorbereiding van het Stadsmakerscongres door de Veldacademie.

De workshop is interactief van aard, wordt gefaciliteerd door DRIFT en daagt je uit om buiten de ‘waan van alle dag’ mee te denken over de toekomstige technologische ontwikkeling die op ons af komen. Meedoen, als student of met een groepje of klas? Mail Marleen Lodder.