Open innovations in elderly care

Growing older isn’t a solo project. That is the central conclusion of the new book Listening to Elephant Paths about open innovations in elderly care in North Holland. The book will be presented on November 17 in Medemblik and is a publication of the transition network THUIS.LAB, an initiative of TAC Teacher Pepik Henneman (Meneer de Leeuw).

[Dutch] Beter oud worden doe je niet alleen. Dat is de conclusie uit het boek Luisteren naar Olifantenpaadjes, dat op 17 november in Medemblik wordt gepresenteerd. Het boek gaat over open innovatie in de zorg en is opgesteld aan de hand van de ervaringen van het THUIS.LAB: een bijzonder vernieuwingsnetwerk over beter oud worden in de provincie Noord-Holland. THUIS.LAB is een initiatief uit de koker van Transition Academy docent Pepik Henneman (Meneer de Leeuw).

Luisteren naar Olifantenpaadjes bevat een slimme zelftest (hoe wordt u zélf het liefste oud?) en acht olifantenpaadjes over ouderen in Noord Holland. Wil je ook een exemplaar? THUIS.LAB nodigt iedereen uit om op 17 november naar Medemblik te komen voor het grootste THUIS.GESPREK van Nederland. Het boek is nu al online te lezen, door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Over THUIS.LAB:
“In plaats van de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg af te wachten zijn Omring en Meneer de Leeuw samen met twintig bijzondere inwoners uit Noord-Holland zelf op onderzoek uitgegaan. Met als uitgangspunt de simpele vraag: hoe word je beter oud in Noord-Holland? Wij ontdekten dat de echte veranderingen in de zorg THUIS. plaats gaan vinden. Daar gaan we oud worden. Binnen het tijdelijke vernieuwingsnetwerk hebben we toekomstbeelden geschetst en zijn icoonprojecten gestart om de eerste stappen naar een nieuwe toekomst te zetten. Met het THUIS.LAB als een fysieke en virtuele broedplaats. Meer over THUIS.LAB op www.thuislab.nu/thuis/

olifantenpaadjes