Rick Bosman, Msc

Lecturer & Trainer

Researcher and Advisor, DRIFT

Rick focust in zijn werk op de energie transitie, zowel in Nederland als daarbuiten. Recentelijk heeft Rick het ministerie van Economische Zaken geadviseerd over de effecten van Duitsland’s Energiewende op Nederland en de Sociaal Economische Raad over de stappen die gezet moeten worden om een energieovereenkomst voor duurzame groei te bereiken.

Naast het publiceren van wetenschappelijk werk, schrijft Rick voor populaire media zoals het Financiële Dagblad en de European Energy Review, is hij docent aan de Haagse Hogeschool en is hij een veel gevraagd spreker op congressen. Rick heeft een Bachelor diploma in Environmental Sciences en een Master in Renewable Energy Management aan de Universiteit van Freiburg (GER). Tussendoor deed hij een semester aan de Australian National University om duurzame energie systemen bestuderen. Alvorens te beginnen bij DRIFT, heeft Rick werkervaring opgedaan in de (duurzame) energie sector op Nederlandse ambassades in Australië en Duitsland en heeft hij gewerkt bij het Clingendael International Energy Programme.

Experience

  • Adviseerde de SER over het Energieakkoord; ronde tafel Energiewende voor het ministerie van Economische Zaken; Energy transitie Provincie Zuid-Holland
  • Docent Transitie Management san de Haagse Hogeschool in het Climate & Management programma

Relevant Publications

  • Bosman, R., Loorbach, D., Frantzeskaki, N. and Pistorius, T. (forthcoming) Discursive Regime Dynamics in the Dutch Energy Transition. Journal of Environmental Innovation and Societal Transitions.
  •  Bosman, R., van Raak, R., Rotmans, J. i.s.m. Vermeulen, M., van de Waal, J. (forthcoming) Zuid-Holland op St(r)oom: Ruimte voor de energietransitie. Den Haag: Provincie Zuid-Holland
  • Bosman, R. (forthcoming) No transition without conflict. European Energy Review Special Report: The transition to a world based on sustainable energy.