Esther van der Valk

Esther van der Valk (1963) is expert in het creëren van een transitie(speel)veld voor individu & organisatie. Na haar studie Rechten en een kopjaar Bedrijfskunde in Rotterdam is zij vanaf 1988 werkzaam geweest bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (4jr), Gemeente Rotterdam (3jr) en Twynstra Gudde (9jr) in leidinggevende lijn-, staf-, project- en adviesrollen. Vanaf 2003 heeft zij haar eigen bedrijf Esther van der Valk Consult.

In haar aanpak gaan persoonlijke ontwikkeling en professioneel succes hand in hand. Van nature verbindt zij voorlopers en achterblijvers in dit veld en leert hen dit pad gezamenlijk ‘comfortably out of control’ te doorlopen.

In organisatie en bedrijven bouwt ze mee aan de vaardigheden van transitieteams zodat systeemovergangen soepeler verlopen. Ze werkt actief met de onderstromen in organisaties en samenleving bij het ontwerpen van strategie.

Ze coacht ‘kantelaars’ on the job tot stevige transitietrekkers, verzorgt als Transitiefocus opleidingen waarin persoonlijke ontwikkeling & transitiemanagement centraal staan en ontwikkelt praktische instrumenten zoals de Transitie &Positie map en de Transitiekracht- scan voor individu & organisatie.

Relevant Publications

Samen met Harry te Riele schrijft Esther aan een boek over Maatschappelijke Transities en de rol van het individu.

Projects

  • Adviseur en coach van gemeenten & organisaties voor het versnellen van het vliegwiel in transitieprocessen
  • Ervaren in het inrichten van een productieve transitieomgeving
  • Expertise op het terrein van ontwikkelen veranderkracht en effectiviteit van handelen o.a. de transitiescan voor individu en organisatie
  • Ontwikkelaar samen met Harry te Riele van de Transitie& Position Map, communicatietool voor maatschappelijke transitieprocessen