Twee nieuwe masterclasses BurgermeesterAcademie

Verduurzamen door co-creëren, armoede bestrijden door innoveren: Transition Academy-partner Pepik Henneman van de BurgermeesterAcademie biedt twee interessante nieuwe cursussen aan in samenwerking met de VNG Academie.

Op maandag 4 juli aanstaande kun je samen met de BurgermeesterAcademie een bezoek brengen aan Gent, waar een selectie wordt bezocht van de 20 leefstraten die Gent rijk is. Leefstraten zijn een uiting van nieuwe vormen van vermenging van economische, fysieke en sociale agenda’s en het combineren van functies, en worden op steeds meer plaatsen in Europa – en in Nederland!- gecreëerd. Ligt jouw hart bij innoveren, bijdragen aan maatschappelijke verandering met bijzondere burgers, en duurzaamheid in de stad? Meld je dan snel aan en verken aanstaande maandag de Gentse leefstraten!

Ook kun je je nu aanmelden voor de Masterclass Armoedebestrijding op 15 september. De kranten staan er vol mee: de tweedeling in de maatschappij groet, maar hoe kunnen we dit bestrijden? Met de BurgermeesterAcademie bezoek je bijzondere en innovatieve initiatieven in Amsterdam Nieuw-West, , spreek je met pionierende ambtenaren en co-creër je samen met de deelnemers nieuwe ideeën en inzichten. Twee weken later stuurt de BurgermeesterAcademie een Ideeënboek waarin de inzichten en ideeën communiceerbaar zijn gemaakt. Er kunnen maximaal 20 mensen mee, dus geef je snel op!

Meer weten? Hier vind je meer informatie over het programma, kosten en aanmelding. En wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de BurgermeesterAcademie? Blijf up-to-date via Twitter of door je aan te melden voor de nieuwsbrief.