Kennisland directeur Chris Sigaloff gastdocent Sociale Innovatie

Chris Sigaloff zal op 11 april als gastdocent de Masterclass Sociale Innovatie komen versterken. Als directeur van Kennisland en expert op het domein van maatschappelijke vernieuwing zal zij een blik werpen op de realiteit van innoveren voor maatschappelijke verandering.

Meer weten over de Masterclass Sociale Innovatie? Download dan de factsheet, of neem contact op met Marijke de Pous (email).

Schrijf je nu in!

Bekijk als voorproefje een eerder opgenomen college van Chris Sigaloff over de rol van de overheid bij sociale innovatie:

Over de Masterclass Sociale Innovatie en Transformatie

Burgers en sociaal ondernemers nemen een steeds actievere rol in het zelf-organiseren van diensten en producten. In allerlei domeinen waaronder de gezondheidszorg, onderwijs, voedselvoorziening, huizenbouw en energievoorziening nemen burgers en ondernemers het heft in eigen handen. Hierbij wordt vaak gebruik gebruikt van specifieke juridische constructies en economische modellen, zoals bijv. crowdfunding, collectief particulier opdrachtgeverschap, coöperatieve verenigingen en lokale ruildiensten.

Overheden en bedrijven zoeken manieren om met dit soort ontwikkelingen om te gaan. De Masterclass Sociale Innovatie en Transformatie geeft inzicht in deze maatschappelijke innovatie ‘van onderaf’, biedt een overzicht van verschillende vormen van sociaal ondernemerschap en actief burgerschap en geeft handvatten om hier op een constructieve manier op in te spelen.

Na het volgen van de masterclass:

  • Krijgt u tools en kaders mee hoe burgerinitiatieven aangemoedigd en geborgd kunnen worden;
  • Krijgt u meer inzicht in de initiatieven die op dit moment spelen en weet u beter in te spelen op de proactieve samenleving en nieuwe vormen van participatie en organisatie zoals sociaal ondernemerschap, actief burgerschap en participatieve samenwerking.

De inschrijving staat open tot 24 januari.