Masterclass Food Transition: Registration Closed

Due to a full list of enthusiastic participants, we closed the registration for the Masterclass Food Transitions. If you would like us to put your name on the waiting list, please contact Sandra van Kampen.


De Schaal van Kampen en Transition Academy presenteren deze zomer samen een nieuwe, bijzondere leergang: De Masterclass Voedseltransitie. Vanaf 9 juni gaat Sandra van Kampen met een groep van maximaal 20 deelnemers op zoek naar nieuwe manieren om mee te bouwen aan een gezond en duurzaam voedselsysteem.

Het organiseren van de masterclass voedseltransitie is voor Sandra van Kampen, met ruim 15 jaar ervaring in het aanjagen van maatschappelijke verandering, een droom die uitkomt. “Op termijn moeten we negen miljard mensen kunnen voeden en de aarde leefbaar te houden. Daar is een radicale omslag voor nodig nodig naar een heel andere manier van eten produceren en consumeren.”

“Om in de toekomst 19 miljard mensen te voeden moet ons voedselsysteem radicaal veranderen. We gaan in deze masterclass op zoek naar doorbraken: wat werkt, waarom werkt het en hoe gebeurt dat?”

Van Kampen signaleert dat er volop wordt geëxperimenteerd met beloftevolle innovaties. Bijvoorbeeld op het gebied van kortere voedselketens, meer plantaardig voedsel, minder verspilling en het sluiten van kringlopen. “In de praktijk blijkt veranderen echter ingewikkeld. Tijdens deze masterclass gaan we op zoek naar doorbraken en kijken we wat werkt, waarom het werkt en hoe dat gebeurt.”

In de samenwerking met de Transition Academy staat van Kampen garant voor een inhoudelijk sterke leergang met een breed scala aan professionele docenten. De Masterclass Voedseltransitie sluit aan bij een lange serie Masterclasses Transition Management en Sociale Innovatie, georganiseerd door DRIFT en de Transition Academy.

Dankzij een aantal bijdragen van sponsoren waaronder de Triodos Bank, Alpro Soya en de RVO, kan deze eerste editie van de masterclass met een forse korting worden aangeboden. Van Kampen: “Ik ben heel blij dat al die waardevolle kennis en ervaring over veranderingsprocessen in landbouw en voedsel nu voor een breder publiek beschikbaar komt. Daar ligt de sleutel tot verandering!”.

De Masterclass bestaat uit vijf cursusdagen, en vinden vanwege praktijkbezoeken verspreid door het hele land plaats. Meer informatie over de Masterclass Voedseltransitie? Lees verder op de website, download de Flyer of neem direct contact op met Sandra van Kampen.

Flyer Voedseltransitie