4-day Transition Training 2017

Transition Management for professionals

The 4-day Transition Training is a short course in Transition management for entrepreneurs and other professionals that are actively aiming for social and sustainable change (in Dutch).

In het najaar van 2017 start de nieuwe editie van onze succesvolle Transitie 4-Daagse. Deze verkorte cursus transitie management is speciaal ontwikkeld voor (sociaal) ondernemers en andere professionals die zich inzetten voor duurzame maatschappelijke verandering.

Als ondernemer of koplopende professional sta je midden in een wereld van snelle veranderingen, grote maatschappelijke uitdagingen en technologische ontwikkelingen. Die kunnen strubbelingen opleveren, maar ook juist nieuwe kansen bieden. Om je impact en veerkracht te vergroten kan het helpen om vanuit het grotere geheel naar deze maatschappelijke veranderingen te kijken. Je drijfveren en je dagelijkse werk wil je daarbij niet uit het oog verliezen.

Tijdens de Transitie 4-Daagse verbinden we het theoretische kader van transitiemanagement met de dagelijkse praktijk van jou als deelnemer. Zo krijg je de kans om nog scherper te krijgen waar je voor staat, hoe je je verhoudt tot andere spelers en op welke manier je je invloed kan vergroten.

Door uit- en in te zoomen ontstaat zowel rust als ruimte tot actie. Rust, omdat je meer grip krijgt op jouw rol in grote veranderingen en ruimte doordat je nieuwe kansen ontdekt voor actie.

Ben jij een pionier of verbinder die zich inzet voor transities richting duurzaamheid en zoek je theoretische verdieping én een actieve leerervaring? Schrijf je dan nu in voor de Transitie 4-daagse!

Programma

Tijdens de 4-daagse werken we vanuit de eigen ervaring en praktijk van jou als deelnemer. Het programma bestaat uit inspirerende en uitdagende lezingen, afgewisseld met interactieve werkvormen. Leren van en met elkaar staat centraal.

Op een creatieve manier doorlopen en doorleven we de Transitiemanagement cyclus, waarbij elke bijeenkomst 1 van de 4 onderdelen aan bod komt:

  • Dag 1: De transitie-arena en systeemanalyse
  • Dag 2: Toekomstvisies en transitiescenario’s
  • Dag 3: Transitie-experimenten
  • Dag 4: Evaluatie en reflexief leren

 

Resultaat

  • Vergroot de impact & veerkracht van je ondernemerschap met transitiegerichte tools
  • Verkrijg beter zicht op barrières en nieuwe kansen door het toepassen van transitiekunde
  • Leer van én met andere pioniers in actieve leeromgeving


Locaties
De cursus zal zowel op universiteit als op inspirerende plekken in Rotterdam plaatsvinden.

Deelname
Zet jij je in voor maatschappelijke verandering? De vierdaagse richt zich op een mix van deelnemers uit diverse hoeken: van de creatieve industrie tot burgerinitiatief, van stedelijke ontwikkeling tot zorg, energie en voedsel.

Data en Kosten
De cursus vindt plaats op vier aaneensluitende vrijdagmiddagen: 27 okt & 3, 10 & 17 nov 2017.
We hanteren gedifferentieerde tarieven:

  • €975 voor professionals, ZZP-ers en non-profit
  • €650 voor startende ondernemers (max 2 jaar actief als ondernemer)

Docenten
De transitiemanagementcursus wordt aangeboden door de Transition Academy in samenwerking met wetenschappelijk onderzoekers van het Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT), Erasmus Universiteit Rotterdam en ervaren procesbegeleider Mimi Slauerhoff.