Burgermeester Academie III: De Tussenambtenaar in actie

In oktober start de Burgermeester Academie met een nieuwe editie in Rotterdam. Net als in de eerste twee versies zal Flor Avelino namens de Transition Academy een ochtend verzorgen over macht en creativiteit in maatschappelijke transitieprocessen.

De Burgermeester Academie is een intensief vijfdaags programma voor ambitieuze ambtenaren. In een kleine groep leer en ervaar je hoe je door participatie met bijzondere burgers en ondernemers kunt innoveren binnen de overheid. De derde editie vindt plaats in Rotterdam in een snelkookpan-setting.

Van dinsdag 13 oktober tot vrijdag 16 oktober dompelen de docenten van de burgermeestersacademie je onder in de wondere wereld van participatie. Je bezoekt lokale participatie praktijken en reflecteert op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook verbind je eigen normen en waarden met die van je werk.

Aan de eerste twee edities van de Burgermeester Academie deden 40 enthousiaste ambtenaren mee. In de digitale versie van het Burgermeesterleerboek kun je meer lezen over de nieuwe perspectieven en eye-openers van de deelnemers van de eerste editie. In de twee filmpjes (aan de rechterkant) geven de deelnemers van de tweede editie tips naar aanleiding van hun inzichten en praktijklessen.

Benieuwd wat deelname jou en jouw organisatie kan opleveren? Lees meer op de website van de Burgermeerster Academie.